NEPREMEŠKAJ NOVINKY OD MAMMUT

Oblečenie, obuv a doplnky už od -20%

Vytvorte si objednávku do 12:00

a balíček vám odošleme ešte dnes.

Rozmýšľate nad kempingom? Zoznámte sa s TOP miestami na kempovanie v Európe!

Rozmýšľate nad kempingom? Zoznámte sa s TOP miestami na kempovanie v Európe!
Chystáte sa na kemping s rodinou a hľadáte inšpiráciu na kempy v Európe? Vyberte si z našich tipov na kempovanie a zažite príjemné rodinné dobrodružstvá.

Rodinné kempovanie s deťmi

Príroda poskytuje plnohodnotný zmyslový zážitok a rodinný kempingový výlet je skvelým spôsobom, ako zasvätiť mladšiu generáciu k radostiam z pobytu vonku. Od bábätiek až po tínedžerov môžu nájsť deti všetkých vekových kategórií toľko vecí, ktoré ich pri kempovaní v prírode zaujmú: hviezdami posiata obloha, zvuky prírody či najmenší chrobáčik vykonávajúci svoju prácu v hline. Kempovanie im môže otvoriť oči a prebudiť ich zmysly.

Na kemping s deťmi alebo bez, nie je nikdy príliš skoro, najmä nie, ak máte to správne kempingové vybavenie. Ak hľadáte inšpiráciu na TOP miesta na kempovanie, kde môžete zažiť adrenalínové, no zároveň zábavné a príjemné chvíle s vašimi deťmi, pozrite si naše tipy na kemping nielen na Slovensku, ale aj okolitých štátoch:

Rodinný kemping na Slovensku: Camping Pullmann

Ide o kemp neďaleko Piešťan, ktorý disponuje dobrým vybavením a krásnou okolitou prírodou. V blízkosti kempu sa nachádza jazero Sĺňava, v ktorom sa môžu deti vyblázniť a osviežiť. V kempe sa taktiež nachádzajú zvieratá ako ovce, sliepky či papagáje.

Rodinný kemping v Česku: Sedmihorky

V oblasti Český raj sa nachádza ďalšie unikátne miesto na autokemping s deťmi. V kempe Sedmihorky sa môžete zabaviť lovením rýb, minigolfom, či opekaním. Nájdete tu taktiež mini farmu s domácimi zvieratkami. Kemping je vybavený aj pestrou ponukou atraktívnych detských a športových ihrísk kde sa deti vyšanatia, “vybijú baterky” alebo stretnú nových priateľov. Okrem vlastne pripraveného jedla sa môžete najesť aj v chutnej neďalekej reštaurácií. Pre najmenších tu nájdete novú detskú herňu v starom mlyne, ktorá je spojená s kaviarňou: potešenie tu tak nájdu nielen najmenší, ale aj rodičia 😉.

Rodinný kemping v Rakúsku: Národný park Vysoký Tauern

Nádherná alpská príroda a pokoj ako z rozprávky. To všetko sa ukrýva v národnom parku Vysoký Tauern v Rakúsku. Pokocháte sa tu najkrajšími výhľadmi na Alpy, prejdete sa po 600 rokov starom smrekovcovom lese a nájdete čarovné miesta pre opekanie či sledovanie padajúcich hviezd.

 hohe tauern

Zdroj: Attaleya.ro

Rodinný kemping v Maďarsku: Balatonfüred kemping

Balatonfüred je veľký kempingový areál na jazere Balaton, konkrétne na severozápadnej strane jazera.

Ide o veľký kempingový priestor, ktorý ponúka množstvo aktivít pre deti i dospelých. Hlavnou atrakciou je obrovský tobogán v jazere. Voda tu nie je príliš hlboká, takže je to bezpečné miesto na kúpanie pre deti.

V prípade, ak vás neláka bahenná nátura tohto jazera, kemping disponuje aj moderným bazénom s oddelenou plytkou časťou a menším tobogánom. Vybavenie je prvotriedne, s veľkým supermarketom, dobrými toaletami, saunou, detským ihriskom, rôznymi miestami na jedenie a barmi.

Rodinný kemping v Rumunsku: Zábava na pobreží Čierneho mora

Ak si chcete užiť trochu slnka a pláže, vyberte sa na výlet do jedného z rumunských letovísk pri Čiernom mori. Zlatý piesok a krištáľovo zelená voda lákajú rodiny do cenovo dostupných letovísk ako Navodari, Eforie, Neptun, Venus alebo Olimp.

Nájdete tu aj divoké a odľahlé pláže a oblasti vhodné na kempovanie. Letoviská Mamaia alebo Vama Veche lákajú mladých ľudí túžiacich po párty, ale aj rodiny hľadajúce rozmanitosť.
Ďalšou zábavnou aktivitou, ​​ktorú môžete s deťmi robiť pri kempovaní v týchto lokalitách, je navštíviť zvieraciu farmu Ograda Veseliei, kde môžu hladkať, kŕmiť a hrať sa s ovečkami, oslíkmi, husami a inými priateľskými hospodárskymi zvieratami.

Rodinný kemping v Poľsku: Stanovanie vo voľnej prírode

Poľsko je jedným z najlepších miest v Európe na kempovanie vo voľnej prírode. Od 1. mája 2021 je totiž možné v poľských lesoch stanovať vo voľnej prírode. Program sa volá „Spánok v lese“/Zanocuj w lesie.

Národné lesné hospodárstvo určilo v každom lese oblasť, kde je legálne stanovať vo voľnej prírode, ak dodržiavate zmluvné podmienky. Mimo týchto oblastí môžete stanovať len na určených, označených miestach, alebo ak dostanete povolenie od miestneho lesníctva.

Ak sa rozhodnete pre kemping v Poľsku, pozrite si Mapy Google, aby ste získali predstavu o danej oblasti. Nájdete tam veľa dobrých miest označených ako kempingové alebo piknikové zóny. Zvyčajne disponujú základným vybavením, ako sú drevené stoly a lavice či miesto na založenie ohňa. Niekedy na nich nájdete aj toi toi záchody, alebo dokonca elektrické zásuvky.

Tip: Pokuta za stanovanie

Napriek tomu, že stanovanie má svoje čaro aj vo voľnej prírode, treba dávať pozor na zákazy, pri ktorých porušení hrozí pokuta. Predtým, ako sa vyberiete stanovať do voľnej prírody si preto overte, či sa v danej oblasti môže kempovať, a čo v prírode legálne môžete robiť.

Rodinný kemping v Nemecku: Kinzigtal

Čarokrásny kemping Kinzigtal sa nachádza v zelenom údolí v časti Schwarzwald. Blízko neho sa nachádza krištáľovo čistý potok a ihrisko, na ktorom sa deti dosýta vyšantia. Neďaleko kempingu sa nachádzajú zaujímavé turistické trasy rôznych náročností, ale aj reštaurácia, v ktorej si môžete vychutnať typické jedlá. Neďaleko kempu sa taktiež nachádza zábavný park Europa park, ktorý budú vaše deti zbožňovať či kúpeľné mestečko Baden-Baden.

kemping Kinzigtal

Zdroj: schwarzwald-tourismus.info

Rodinný kemping vo Francúzsku: Chant-hibou

Ideálne kempingové miesto pri cestovaní s deťmi je aj vo Francúzsku. Ide o farmársky kemping Chant-hibou, ktorého súčasťou je aj mini zoo. Okrem kempingu tak deti zažijú príjemné chvíle so zvieratkami, posedia si pri táboráku a dokonca sa môžu aj povoziť na traktore.

Rodinný kemping v Taliansku: Villagio San Francesco

Tento prímorský kempingový rezort na Jadrane nájdete 55 km od Benátok. Nachádza sa v obklopení bujnej vegetácie, medzi plážou a borovicami.

Ide o 5-hviezdičkovú destináciu, ktorá má niekoľko krásnych oblastí na rozloženie stanu či zaparkovanie auta. Nájdete tu bazény, reštaurácie, tenisový kurt, fitnescentrum, zábavu a služby pre bezproblémovú dovolenku.
Užijete si tu naplno vodu, zahráte plážový volejbal na pláži alebo si môžete požičať  vodný bicykel. Okrem toho vám čas budú spríjemňovať rôzne živé koncerty a tematické večierky.

Rodinný kemping v Holandsku: D´Olde Kamp

Majú vaše deti radi Pána prsteňov? Tak to potom určite nemôžete vynechať toto miesto v Holandsku. Kemp D´Olde  je totiž inšpirovaný týmto dielom a vyzerá, ako by v ňom žili hobiti. V kempe nájdete malé chatky, ktoré sú obrastené machom, naokolo pobehujú zvieratká ako kozy, sliepky, či somáriky. Deti sa o ne môžu starať a zároveň sa aj niečo nové o zvieratách dozvedieť.

Kemping D´Olde

Zdroj: plaggenhut.nl

Nezabudnite na outdoorové vybavenie na kemping

Už ste sa rozhodli, ktoré miesto na kempovanie z vyššie spomínaných vyskúšate navštíviť? V tom prípade by sme vám chceli pripomenúť, aby ste nezabudli na patričné príslušenstvo na kemping, s ktorým si váš čas v prírode uľahčíte a ešte viac užijete.

Okrem kvalitných kempingových vecí ako sú rodinný stan (v prípade stanovania), samonafukovacia karimatka, páperový spacák, či kempingový nábytok, by ste si mali zobrať aj menšie outdoorové vybavenie, napríklad výbavu na varenie, lekárničku či čelovku. Ak sa chcete inšpirovať, čo presne si môžete zobrať na kemping s deťmi, prečítajte si náš článok o vybavení na kemping s deťmi .

Outdoorlive ponúka mnoho praktických predmetov a príslušenstva na kemping a turistiku za výhodné výpredajové ceny, preto neváhajte a nájdite si vybavenie, ktoré vám ešte chýba. Nenechajte nič na náhodu a pripravte sa na každú chvíľu v prírode naplno!

Tagy:
Autor článku
avatar

K. Mazurikova

Outdoorová nadšenkyňa, ktorá má rada šport už od svojich detských rokov. Najradšej má behanie, ale s obľubou sa vydáva aj na vrcholky hôr.


Ďalšie články na blogu

newsletter-background

Outdoorlive je online

Sledujte nás

Sledujte nás a dozviete sa všetko dôležité zo sveta najlepších outdoorových značiek.